Loading Events
  • This event has passed.

FLITSRONDLEIDING: Eregalerij van de Nederlandse fotografie (ca 20 minuten)
In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 beelden de boeiende geschiedenis van 180 jaar fotografie in Nederland, van 1842 tot nu. Tijdens deze flitsrondleidingen neemt een van onze museumdocenten je mee langs een aantal van deze iconen. Binnen twintig minuten ontdek je zo de verborgen verhalen achter de beelden uit de Eregalerij.

DIY: Vertel ons jouw visuele verhaal
In de Eregalerij vind je één lege lijst. Iedere bezoeker kan zelf een beeld uploaden via de app en daarmee de Eregalerij compleet maken: 99 + 1. In de centrale hal vind je zo’n 500 +1-beelden die de afgelopen jaren door bezoekers zijn toegevoegd. We dagen je uit om met deze foto’s zelf een visueel verhaal te maken. Ga je voor de huisdieren of toch abstracte architectuurfoto’s? Heeft jouw verhaal een thema of laat je je leiden door kleurgebruik? Maak je verhaal, snap er een foto van en deel deze via #eregalerijplus1

DIY: CYANOTYPIE – Blauwdruk je eigen limited edition tas
Wist je dat je voor de alleroudste fotografische techniek helemaal geen camera nodig hebt? Cyanotypie is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Door de kenmerkende blauwe kleur, wordt deze techniek ook wel blauwdruk genoemd. Tijdens Museumnacht010 hebben we een gelimiteerd aantal tassen beschikbaar, waarmee jij je eigen limited edition tas maakt. Laat je creativiteit de vrije loop en ga naar buiten met een uniek exemplaar.

Workshop: Waveformers
Een kunstzinnige samensmelting van muziektechnologie en natuurkunde waarbij je geluid kan zien. Een unieke “cymatics” workshop voor kinderen van 9 tot 99 jaar. In deze workshop verkennen de deelnemers concepten als frequentie, amplitude, basisgolfvormen en resonantie op een visuele en interactieve manier.

(Live)Muziek
Gedurende de avond duiken performers op in de tentoonstellingen voor onverwachte ontmoetingen. We sluiten de avond af met een groot dansvloer waar je jouw beste danspasjes kan laten zien.

EREGALERIJ APP
Achter de iconische foto’s in de Eregalerij van de Nederlandse fotograaf gaan bijzondere verhalen schuil. In de Eregalerij app worden deze onthuld in korte filmfragmenten, interviews of beeldverhalen. Download de app en verrijk je bezoek aan de Eregalerij.

 

Foto: Fred Ernst | workshop cyanotypie

locatie

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
Rotterdam, 3072AR
Website:
www.nederlandsfotomuseum.nl

Events bij Nederlands Fotomuseum

  • There were no results found.
  • This event has passed.