Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 4 maart 2023 van 20:00 uur - 01:00 uur. 30+ instellingen in Rotterdam openen hun deuren. Voor Museumnacht010 koop je één ticket, waarmee je alle deelnemende locaties bezoekt.

Skip de rij en wissel je e-ticket op 4 maart overdag in bij een van de deelnemende instellingen voor een polsbandje. Toon je ticket op je telefoon, of print ‘m uit en vergeet niet je CJP-pas of We Are Public-pas mee te nemen (indien van toepassing). Inwisselen is mogelijk tijdens de reguliere openingstijden én op Rotterdam Centraal bij Rotterdam Tourist Information op Stationsplein 21 tussen 10:00 – 18:00 uur. Alleen een polsbandje is een geldig toegangsbewijs tot Museumnacht010.

Liever je e-ticket inwisselen tijdens Museumnacht010? Toon je ticket op je telefoon, of print ‘m uit en vergeet niet je CJP-pas of We Are Public-pas mee te nemen (indien van toepassing). Tussen 19.30 en 00.00 uur staan we klaar op alle deelnemende locaties. Let op: Rotterdam Tourist Information – Rotterdam Centraal is geen omwissellocatie tijdens Museumnacht010.

CJP-ticket of We Are Public-ticket gekocht? Neem je pas mee bij het inwisselen van je e-ticket. We controleren je pas op elke deelnemende locaties. Indien je geen CJP-pas of We Are Public-pas bij je hebt, hanteren we een extra toeslag. Let op! Bijbetalen kan alleen bij het Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1.

Een kinderticket is alleen geldig voor kinderen t/m 12 jaar. Op Museumnacht010 wordt mogelijk gevraagd om een bewijs van hun leeftijd. Indien dit niet getoond kan worden, wordt toegang mogelijk ontzegd. Let op! Bijbetalen kan alleen bij het Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1. 

De reguliere kaartverkoop start op 6 februari. Een regulier ticket voor Museumnacht010 kost €19,50. Er is een beperkt aantal kortingskaarten beschikbaar in de Early Bird-actie (op = op!). Voor CJP-pashouders, We Are Public-pashouders en kinderen t/m 12 jaar geldt een speciaal tarief.

Early Bird: €14,50 (op = op!)
CJP-pashouders: €14,50
We Are Public-pashouders: gratis met code
Kinderen t/m 12 jaar: €9,50

Kies in de ticketshop het ticket dat op jou van toepassing is. Let op! We controleren de geldigheid van je ticket bij aankomst op Museumnacht010. Vergeet dus niet om je CJP-pas, We Are Public-pas en evt. leeftijdsbewijs van je kinderen mee te nemen. Anders wordt mogelijk toegang ontzegd. Bijbetalen kan alleen in het Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1. Museumkaart en Rotterdampas zijn deze avond niet geldig.

Nee, in verband met de verruimde openingstijden en het speciale programma is je Museumkaart en Rotterdampas niet geldig tijdens Museumnacht010. Je CJP-pas of We Are Public-pas komt wel in aanmerking voor een speciaal tarief.

De reguliere kaartverkoop start op 6 februari. Koop je e-ticket via onze ticketshop. Betaal online met iDeal, VISA of Mastercard. Er gelden speciale kortingen voor houders van een CJP-pas, We Are Public-pas en kinderen t/m 12 jaar.

Geen online ticket kopen? Kom dan 4 maart tussen 10:00 – 17:00 uur of 19:30 – 00:00 uur naar Maritiem Museum Rotterdam, mits het event niet is uitverkocht. Je betaalt daar uitsluitend met pin en krijgt direct je polsbandje mee.

In principe niet. Je loopt met je polsbandje zo elke deelnemende instelling binnen. Mocht er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn voor een activiteit, dan vermelden we het duidelijk op de website. Check het programma.

Met de hartjes stel je eenvoudig je eigen route samen. Dwaal door het programma, like de events die je graag bezoekt en klik op de hartjesfilter voor een handig overzicht. Let op, afhankelijk van je cookie-instellingen wordt je programma op de website bewaard. Vergeet dus niet je route te delen via e-mail, whatsapp of social media.

Het meest flexibel ben je te voet of per fiets. Er rijden ook speciale Museumnacht bussen, deze brengen je elke 20 minuten langs alle locaties. De bushaltes bevinden zich op +/- 5 minuten loopafstand van de instellingen. Op vertoon van je polsbandje reis je gratis mee. Het laatste opstapmoment is 01:00 uur.

Mystery Bus
In een avontuurlijke bui? Stap in de MYSTERY BUS en laat je naar een onbekende bestemming brengen. Stap op bij Halte Museumpark, Westersingel 76 ter hoogte van de Arminiuskerk om 21:00, 22:00, 23:00 en 00:00 uur. Meer informatie vind je op de handout.

Neem een Bolt met korting
Geen zin om te fietsen of te bussen? Stap dan met je vrienden in een Bolt. Gezellig én chic. Iedereen die Bolt voor de eerst keer gebruikt krijgt 50% korting op de eerste rit met code MUSEUMNACHT010.

Ontvang extra korting op je eerste rit wanneer je naar Zuid. Boijmans Van Beuningen en BRUTUS reist. Iedereen die Bolt voor de eerst keer gebruikt krijgt 70% korting op ritten naar  Zuid. Boijmans van Beuningen (code: BOIJMANS010) en BRUTUS (code: BRUTUS010).

Je haalt het meest uit je Museumnacht010 met het openbaar vervoer of de fiets. Toch met de auto?

Vanaf het Zuiden parkeer je de auto in één van de parkeergarages op Kop van Zuid, bijv. de Parkeergarage van De Rotterdam, op de Wilhelminakade 300, of op het open parkeerterrein bij Hotel New York. Je bent dan op loopafstand van het Nederlands Fotomuseum.

Kom je vanuit richting Amsterdam? Parkeer dan bij Kralingse Zoom en pak het OV naar het centrum.

Let ook op de milieuzone in Rotterdam: http://www.rotterdam.nl/milieuzone

Museumnacht010 is een samenwerking van de deelnemende kunst- en cultuurinstellingen uit Rotterdam. De instellingen stellen zelf hun programma samen en zoeken de samenwerking op om te laten zien wat Rotterdam te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Museumnacht010 wordt aangestuurd door een klein overkoepelend projectteam.