Museumnacht010 vindt plaats op 18 juni 2022 van 20:00 uur - 01:00 uur. 35+ instellingen in Rotterdam openen hun deuren. Voor Museumnacht010 koop je één ticket, waarmee je alle deelnemende locaties bezoekt.

Skip de rij, wissel je e-ticket overdag op 18 juni in bij een van de deelnemende instellingen voor een polsbandje. Toon je ticket op je telefoon, of print ‘m uit en vergeet niet je CJP-pas mee te nemen (indien van toepassing). Inwisselen is mogelijk tijdens de reguliere openingstijden én op Rotterdam Centraal bij Rotterdam Tourist Information op Stationsplein 21 tussen 10:00 – 18:00 uur. Alleen een polsbandje is een geldig toegangsbewijs tot Museumnacht010.

Liever je e-ticket inwisselen tijdens Museumnacht010? Toon je ticket op je telefoon, of print ‘m uit en vergeet niet je CJP-pas mee te nemen (indien van toepassing). Tussen 19.30 en 00.00 uur staan we klaar op alle deelnemende locaties. Let op: Rotterdam Tourist Information – Rotterdam Centraal is geen omwissellocatie tijdens Museumnacht010.

CJP-ticket gekocht? Neem je CJP-pas mee bij het inwisselen van je e-ticket. We controleren je pas op elke deelnemende locaties. Indien je geen CJP-pas bij je hebt, hanteren we een extra toeslag. Let op! Bijbetalen kan alleen bij het Maritiem Museum Rotterdam.

Een kinderticket is alleen geldig voor kinderen t/m 12 jaar. Op Museumnacht010 wordt mogelijk gevraagd om een bewijs van hun leeftijd. Indien dit niet getoond kan worden, wordt toegang mogelijk ontzegd. Let op! Bijbetalen kan alleen bij het Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1.

Een regulier ticket voor Museumnacht010 kost €17,50. Bij de start van de kaartverkoop is een beperkt aantal kortingskaarten beschikbaar in de Early Bird-actie (op = op!). Voor CJP-pashouders, OVMiles-spaarders en kinderen t/m 12 jaar geldt een speciaal tarief.

Early Bird: €12,50 (op = op!)
Regular ticket: €17,50
CJP-ticket: €12,50
Kinderen t/m 12 jaar: €7,50

Kies in de ticketshop het ticket dat op jou van toepassing is. Let op! We controleren de geldigheid van je ticket bij aankomst op Museumnacht010. Vergeet dus niet om je CJP-pas en evt. leeftijdsbewijs van je kinderen mee te nemen. Anders wordt mogelijk toegang ontzegd. Bijbetalen kan alleen in het Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1. Museumkaart en Rotterdampas zijn deze avond niet geldig. Spaarders van OVMiles profiteren van €5 korting. Bestel de actie op www.ovmiles.nl.

Nee, in verband met de verruimde openingstijden en het speciale programma is je Museumkaart en Rotterdampas niet geldig tijdens Museumnacht010. Je CJP-pas komt wel in aanmerking voor een speciaal tarief.

Koop je e-ticket via onze ticketshop. Betaal online met iDeal, VISA of Mastercard. Er gelden speciale kortingen voor houders van een CJP-pas en kinderen t/m 12 jaar.

Geen online ticket kopen? Kom dan 18 juni tussen 10:00 – 17:00 uur of 19:30 – 00:00 uur naar Maritiem Museum Rotterdam, mits het event niet is uitverkocht. Je betaalt daar uitsluitend met pin en krijgt direct je polsbandje mee.

In principe niet. Je loopt met je polsbandje zo elke deelnemende instelling binnen. Mocht er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn voor een activiteit, dan vermelden we het duidelijk op de website. Check het programma.

Dit jaar openen 35+ kunst- en cultuurinstellingen hun deuren tijdens Museumnacht010. Onder de deelnemers vind je onder andere de Kunsthal, Nederlands Fotomuseum, Maritiem Museum. Bekijk alle deelnemende instellingen op de locatiepagina.

Met de hartjes stel je eenvoudig je eigen route samen. Dwaal door het programma, like de events die je graag bezoekt en klik op de hartjesfilter voor een handig overzicht. Let op, afhankelijk van je cookie-instellingen word je programma op de website bewaard. Vergeet dus niet je route te delen via e-mail, whatsapp of social media.

Het meest flexibel ben je te voet of per fiets. Er rijden ook speciale Museumnacht bussen, deze brengen je elke 20 minuten langs alle locaties. De bushaltes bevinden zich op +/- 5 minuten loopafstand van de instellingen. Op vertoon van je polsbandje reis je gratis mee. Het laatste opstapmoment is 01:00 uur.

Mystery Bus
In een avontuurlijke bui? Stap in de MYSTERY BUS en laat je naar een onbekende bestemming brengen. Stap op bij de hoek Jongkindstraat/Museumpark, ter hoogte van het Chabot Museum.

Je haalt het meest uit je Museumnacht010 met het openbaar vervoer of de fiets. Toch met de auto?

Vanaf het Zuiden parkeer je de auto in één van de parkeergarages op Kop van Zuid, bijv. de Parkeergarage van De Rotterdam, op de Wilhelminakade 300, of op het open parkeerterrein bij Hotel New York. Je bent dan op loopafstand van het Nederlands Fotomuseum.

Kom je vanuit richting Amsterdam? Parkeer dan bij Kralingse Zoom pak het OV naar het centrum.

Let ook op de milieuzone in Rotterdam: http://www.rotterdam.nl/milieuzone

Museumnacht010 is een samenwerking van de deelnemende kunst- en cultuurinstellingen uit Rotterdam. De instellingen stellen zelf hun programma samen en zoeken de samenwerking op om te laten zien wat Rotterdam te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Museumnacht010 wordt aangestuurd door een klein overkoepelend projectteam.