Laden Evenementen

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is hét nationale museum voor fotografie. Met de Eregalerij van de Nederlandse fotografie en een indrukwekkende collectie van 5,6 miljoen beelden, is het museum een toonzaal en schatkamer ineen. Hier ontdek je de geschiedenis van de fotografie én maak je kennis met toonaangevende en opkomende fotografen uit Nederland.

Het museum is gevestigd in het monumentale Las Palmas-gebouw op de Wilhelminapier. In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 iconische foto’s de geschiedenis van 180 jaar fotografie in Nederland. Stuk voor stuk zijn het visuele verhalen die ertoe doen: van de allereerste daguerreotype uit 1842 tot een Instagramfeed uit 2021. Namen als Ed van der Elsken, Erwin Olaf, Ata Kandó en Rineke Dijkstra hangen naast Sara Blokland, Sanja Marušić en Marwan Bassiouni. Naast de Eregalerij presenteert het Nederlands Fotomuseum wisselende tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse fotografiewereld, werk uit de eigen collectie en aanstormend talent.

Vrouwen in Beeld
Tijdens Museumnacht010 kan je in het Nederlands Fotomuseum tot diep in de nacht alle tentoonstellingen bekijken. Laat je inspireren door vrouwelijke beeldbepalers, van toen én nu.  Van de kleurrijke, surrealistische wereld van Sanja Marušić en de aangrijpende, Baltische getuigenissen van Sovjetonderdrukking die Claudia Heinermann documenteerde tot een iconisch overzicht van 180 jaar fotografie in de Eregalerij van de Nederlands fotografie. Ontdek de vele vrouwelijke fotografen die Nederland rijk is en ga zelf aan de slag met een 19de eeuwse fotografietechniek (geen camera nodig!).

Gedurende de hele avond en nacht verzorgt Spraakuhloos pop-up performances die je blik op fotografie doen kantelen. Met een all female cast geven zij Museumnacht010 2023 een verrassende femme vibe. Natuurlijk is er muziek en worden soda’s gemixt door de Soda Pop Shop.Laat zeker ook jouw eigen foto achter in de Eregalerij! Gebruik de app voor de verhalen achter deze iconische beelden of haak aan bij een van de flitsrondleidingen.

Locatie

Wilhelminakade 332
Rotterdam, 3072AR

Website

www.nederlandsfotomuseum.nl

Events bij Nederlands Fotomuseum

  • Er zijn geen resultaten gevonden.

Ook in de buurt