Loading Events

De Laurenskerk dateert uit de vijftiende eeuw en is daarmee het oudste gebouw van Rotterdam. Tussen de moderne hoogbouw van beton en glas, vind je het enige overgebleven gebouw uit het Rotterdamse middeleeuwse stadscentrum. Dit gotische kerkgebouw raakte tijdens het verwoestende bombardement van 14 mei 1940 zwaar beschadigd, maar werd gerenoveerd en nu staat het symbool voor de wederopbouw van de stad – of misschien beter voor de veerkracht van de Rotterdammers. In de expositie van ‘Een monument vol verhalen’ ontdek je de geschiedenis van de Laurenskerk en de stad.

Vandaag de dag heeft de Laurenskerk vele functies, zoals dat overigens ook al in de middeleeuwen het geval was. De Grote of Sint Laurenskerk is altijd een gebouw van en voor Rotterdammers geweest. De Laurenskerk is bijna dagelijks geopend voor toeristen en Rotterdammers, tevens vinden er vele concerten en evenementen plaats.

Van maart t/m oktober is het mogelijk om de 63 meter hoge toren van de Laurenskerk te beklimmen. Onder begeleiding van een gids worden de ruim 300 treden getrotseerd, waarna je beloond wordt met het mooiste uitzicht over Rotterdam. De Laurenskerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

 

Locatie

Grotekerkplein 15
Rotterdam, 3011 GC

Website

www.laurenskerkrotterdam.nl

Events bij Laurenskerk Rotterdam

  • There were no results found.

Ook in de buurt