Loading Events
  • This event has passed.

Tijdens Museumnacht010 kan je in het Nederlands Fotomuseum tot diep in de nacht alle tentoonstellingen bekijken.

Begin met een overzicht van 180 jaar fotografie in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. De Eregalerij bestaat uit 99 beelden die samen de geschiedenis van de Nederlandse fotografie vertellen. Het laatste beeld is leeg, dat is aan de bezoeker om aan te vullen. Dus laat zeker ook jouw eigen foto achter in de Eregalerij! Gebruik de app voor de verhalen achter deze iconische beelden of haak aan bij een van de flitsrondleidingen.

Onderweg | Ad van Denderen
De overzichtstentoonstelling Ad van Denderen Onderweg laat de ontwikkeling zien van documentaire fotograaf Ad van Denderen. In de periode 1965-2019 kaartte hij onderwerpen als apartheid, migratie en het geopolitieke conflict tussen Israël en Palestina aan. Onderwerpen die nu nog steeds actueel zijn.

This one is for you Serra | Monica Nouwens
Speciaal voor het museum creëerde beeldend kunstenaar, fotograaf en activist Monica Nouwens een ruimtevullende video-installatie die de bezoeker omhult in de verhalen van de straten van South East Los Angeles. Haar filmische beeldtaal refereert direct aan de Hollywood Noir.

WOMXN. More than a muze – Sebiha Öztaş
Fotograaf Sebiha Öztaş geeft met het project WOMXN. Meer dan een muze vrouwen uit Rotterdam de regie over hun portretten. De 23 geselecteerde vrouwen, gekozen vanwege hun kracht en maatschappelijke bijdrage, tonen diversiteit en zelfexpressie. Het project benadrukt de behoefte aan meer inclusiviteit in kunst en fotografie.

 

Foto: Fred Ernst | tentoonstelling Monica Nouwens

locatie

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
Rotterdam, 3072AR
Website:
www.nederlandsfotomuseum.nl

Events bij Nederlands Fotomuseum

  • There were no results found.
  • This event has passed.