Loading Events
  • This event has passed.

Op Museumnacht010 zie je voor het eerst zes schilderijen op groot formaat van de Britse kunstenaar James Aldridge in de tentoonstelling en publicatie Last light. Ook is het rijke portret van de Britse kunstenaar Grayson Perry door portretfotograaf Koos Breukel te zien.

James Aldridge staat bekend om de dualiteit verscholen in zijn werk, door de gelaagde beeldtaal en de constante reflectie die hij van de toeschouwer vraagt. Hoewel zijn schilderijen standaard van groot en robuust formaat zijn, verwerkt hij tegelijkertijd honderden minieme details in al zijn schilderijen. Om een schilderij van Aldridge dus daadwerkelijk te begrijpen, zul je continu moeten in- en uitzoomen, afstand nemen om dan weer dichterbij te komen. Alleen op die manier kan ieder detail zijn betekenis vinden in de context van het grotere geheel. Zelfs als het licht dooft, leven de werken door.

Koos Breukel wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar mensen en elke foto is het resultaat van een ontmoeting. Hoe die ontmoetingen verlopen is onvoorspelbaar. Soms zegt zo’n foto daarom net zoveel over de geportretteerde als over de fotograaf. Christian Ouwens Galerie toont frequent wisselende foto’s van Koos Breukel.

 

Beeld: Three van James Aldridge

locatie

Christian Ouwens Galerie
Eendrachtsweg 20
Rotterdam, 3012LB
Website:
https://www.christianouwens.nl/

Events bij Christian Ouwens Galerie

  • There were no results found.
  • This event has passed.