Laden Evenementen

Het Natuurhistorisch is een laagdrempelig museum voor alle leeftijden gericht op de (stads)natuur, natuurhistorie en het geologische verleden van de regio Rotterdam en daarbuiten. Met de collectie als basis biedt het museum een relativerende en opvallende kijk op de altijd verbazingwekkende natuur. Het museum zet daarbij een combinatie in van ernst en humor om waardering voor de natuur te kweken en het belang van mondiale biodiversiteit en de biodiverse stad te benadrukken. Het thema natuur werpt geen drempels op – natuur is overal en van iedereen, waar of wie je ook bent.

Het is een doodleuk Rotterdams museum dat blijft verbazen. De vaste collectie vogels, zoogdieren, vissen, insecten, schelpen en planten toont de aardse biodiversiteit in al zijn verscheidenheid. Alle fossielen die in de Nederlandse bodem te vinden zijn, zie je in de tentoonstelling ‘Opgeraapt Opgevist Uitgehakt’. Blikvangers in het museum zijn het skelet van een potvis en het geraamte van olifant Ramon. Over de beroemde ‘Dode dieren met een verhaal’ zoals de Dominomus, de IJs-ijsvogel en de McFlurry-egel raakt niemand uitgepraat.

Be a star, be a cartoon, be an…animal!
Stap tijdens Museumnacht010 in de wereld van de cartoons en sluit onze dierenvrienden in je hart. Test je kennis in de De Grote Cartoonquiz: hoe eendig is Donald Duck eigenlijk en waarom leeft Spongebob in een ananas op de zeebodem? En waar ligt de grens tussen Mens, Muis en Mickey? Wat is de relatie tussen de tekenfilmsterren en hun echte familieleden in het museum? Als jij het weet, sleep je een toffe prijs in de wacht! Tussendoor verblijd je je buik met Bugs Bunny’s carrotcake of bestel je lekkerste knabbels in van Super Goof. Je mooiste eigen cartoon laat je maken door een heuze sneltekenaar, in tha pocket! Liever zelf je skills laten gaan en een cartoon tekenen? Deze zou je zomaar terug kunnen zien in het museum. We laten je deze nacht op cartooneske wijze kennismaken met vrolijke muizen, eigenwijze konijnen en grappige katten.

Locatie

Museumpark, Westzeedijk 345
Rotterdam, 3015AA

Website

www.hetnatuurhistorisch.nl

Events bij Natuurhistorisch Museum Rotterdam

  • Er zijn geen resultaten gevonden.

Ook in de buurt