Loading Events

De wereldberoemde kunstcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen is in meer dan 170 jaar uitgegroeid tot ruim 151.000 objecten. Deze brede, veelomvattende collectie heeft nu onderdak in het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld.

Depot Boijmans Van Beuningen biedt bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum. Musea tonen gewoonlijk slechts zes tot tien procent van hun collecties. Het depot breekt met deze traditie en laat zien wat normaal verborgen blijft. Je komt binnen in de machinekamer van het museum. Het door MVRDV ontworpen gebouw laat je ervaren wat er komt kijken bij het onderhouden en verzorgen van een kunstcollectie. Bezoek onder leiding van een gids een van de klimaat gecontroleerde compartimenten en bekijk verschillende kunstobjecten die zijn uitgestald in vitrines langs vijf grote zigzagtrappen – à la Giovanni Piranesi. Kom jij tijdens Museumnacht010 langs bij dit iconische spiegelende gebouw?

Laat je verrassen in het depot!
In het depot is van alles te ontdekken, volg een rondleiding, geef al je creativiteit de ruimte in een kunstworkshop of laat je verrassen door een van de vele optredens. Dansers, muzikanten en performers verrassen je op allerlei plekken in het gebouw. Unpacking Boijmans presenteert vijf artiesten, die elk op een andere manier reageren op het onderzoek naar koloniale sporen in de collectie. De Rabobank presenteert een showcase met Kunstbende finalisten van verschillende disciplines. Conservator prenten en tekeningen Rosie Razall geeft bezoekers een exclusief kijkje in de collectie tekeningen. Op de bovenste etage is er muziek en kun je deelnemen aan de Art Rocks Show, waarbij kunstwerken tot leven worden gebracht en je ondergedompeld wordt in een muzikale kunstbeleving met speciaal voor Art Rocks geschreven nummers. Drink een wijntje in de wijnbar op het dak terwijl je geniet van de skyline van Rotterdam.

Foto: Ossip van Duivenbode 

Locatie

Museumpark 24
Rotterdam, 3015 CX

Telefoon

010 441 9400

Website

www.boijmans.nl/depot

Events bij Depot Boijmans Van Beuningen

  • There were no results found.

Ook in de buurt