Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

“Niet alleen het water maar ook de coke klots tegen de kades in de Rotterdamse haven.” Hoe komt het dat de meeste drugs via de Rotterdamse haven onze samenleving binnenkomen? In de tentoonstelling — of is het een experience? — Dealen met Drugs leer je meer en word je geconfronteerd met heftige keuzes, schokkende feiten, cijfers en de impact van drugshandel.

Wat zou jij doen als havenmedewerker, douanebeambte, dealer of rechter? Ga jij voor meer controle in de haven of kies je voor snelheid en winst? Pak jij die €3.000 voor het uitlenen van je toegangspas tot de containerterminal? Makkelijk verdiend als je daar normaal maanden voor moet werken. Geef jij die jonge dealer straf of laat je hem gaan? Ga de confrontatie aan met reële kwesties uit de Rotterdamse drugswereld.

Drugshandel levert onvoorstelbaar veel geld op. De VOC had dit in de zeventiende eeuw al in de gaten en bezat niet voor niets het monopolie op de Nederlandse opiumhandel. Tegenwoordig worden er jaarlijks wordt zo’n 250 ton cocaïne in Europa geconsumeerd. Er zijn maar weinigen die weten welke complexe wereld hierachter schuilgaat. Een wereld die steeds grimmiger en meedogenlozer wordt en zich steeds meer vermengt met de bovenwereld.

 

Locatie: Deck 1

Locatie

Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1
Rotterdam, 3011EA
Website:
www.maritiemmuseum.nl

Events bij Maritiem Museum Rotterdam

  • Er zijn geen resultaten gevonden.
  • Dit evenement is voorbij.